På höstens kurs fortsätter vi att följa odlingssäsongen med fokus på den annuella köksträdgården och naturens skafferi. Resan i mindfulness och att finna lugn i naturen går som en röd tråd genom hela kursen. Kursen arrangeras i samarbete mellan Brunnsviks folkhögskola och föreningen Odla Po-ängen.
Några frågor som berörs i kursen är:
- Vad sker i den annuella odlingen på hösten, och hur förbereder vi för kommande säsong?
- Hur kan naturens skafferi bidra till en hållbar matproduktion?
- Hur kan vi uppleva naturen för att skapa lugn och återhämtning i en värld som snurrar allt snabbare?
Under kursen sker praktiska övningar, inläsning och skrivuppgifter. Du kommer även att genomföra ett egenvalt projekt som sträcker sig under hela kursen. Studiebesök och externa föreläsare/workshops kan förekomma.
FAKTA
- kursen går på halvtid (50%), distans
- CSN berättigad
- kursstart 14 augusti 2020, kursslut 10 januari 2021
- kursmaterial (1 – 2 böcker som bekostas av deltagaren, visst kursmaterial ingår)
- sex stycken platsbundna fysiska träffar:
- tid för fysiska träffar: fredagar 9:30 -17, lördagar 8:30-17, söndagar 8:30-14 (Se datum längre ner i dokumentet)
- eget arbete samt gruppövningar mellan de fysiska träffarna
- vid varje tillfälle varvas teori, praktik, samtal och reflektion
PLATS
Utbildningen utgår från Brunnsviks Folkhögskola. Utflykter och praktiska moment sker i närliggande områden, samt vid föreningen Odla Po-ängens odlingar vid Gammelgårdens hembygdsförening, Ludvika.
MAT OCH BOENDE
Under de fysiska träffarna finns möjlighet att hyra rum på Brunnsvik, både i enskilda rum samt dubbelrum med dusch och toalett. Medtag eget fika samt lunch, det finns ett fullt utrustat kök när vi är på Brunnsvik. Kaffe/te och frukt ingår.
Boende bokas i god tid innan kursstart.
URVAL
- du är minst 18 år
- att vi får en grupp med olika erfarenheter och bakgrund
- att vi får en blandad grupp utifrån erfarenhet, kunskap och nyfikenhet kring hur vi tillsammans kan skapa en hållbar framtid