skip to Main Content

Musikpedagog

 

Ser du en framtid som musikpedagog? Vill du inspirera dagens skolungdomar och framtidens musiker? Vill du kanske utbilda vid sidan av din egen musikaliska karriär eller förbereda dig inför musikhögskolans intagningsprov? Då är Brunnsviks musikpedagogiska utbildning något för Dig!

På Brunnsviks musikpedagogiska utbildning har du möjlighet att utveckla dig själv som musiker samtidigt som du får gedigen erfarenhet av och kunskap inom musikpedagogik. Brunnsviks musikpedagogiska utbildning är högskoleförberedande för musikhögskolans pedagogiska program. Som deltagare förbereds du för att klara musikhögskolans intagningskrav inom ensembleledning, musikteori, gehör samt instrumentbredd och fördjupar dig även på ditt huvudinstrument genom enskilda lektioner och ensemblespel. All undervisning går i Brunnsvik Creative Music’s anda. Studioinspelningar, stagecoachning, liveframträdanden, musikermöten och föreläsare av högsta kvalitet hör till vardagen för dig som deltagare på musikpedagogutbildningen.

 

I utbildningen ingår även praktikprojekt inom olika undervisningsformer med elever i alla åldrar knuten till undervisningen i pedagogik och ensembleledning. Allt för att ge dig insikt i och erfarenhet av musikpedagogyrket. Brunnsviks Musikpedagogutbildning lämpar sig även för dig som vill utveckla dina musikpedagogiska kunskaper utan att söka vidare till musikhögskolan. Efter avslutad utbildning har du de rätta redskapen för att kunna undervisa vid sidan av sitt eget musicerande.

Förutsättningar för antagning

Grundläggande gymnasiebehörighet
Du behöver vid antagning ha goda förkunskaper på ditt huvudinstrument samt förmåga till samspel och förutsättningar för att under utbildningens gång utveckla kunskaper inom musikpedagogik. Vid antagningsprovet bedöms dina musikaliska färdigheter, din förmåga till samspel, gruppledning och din motivation via ett spelprov där du har möjlighet att visa såväl huvud som biinstrument, ett gruppledningsprov och en intervju.

Kursinnehåll

Åk. 1
Huvudinstrument
Ensembleledning
Ensemble
Gehör
Musikteori
Pedagogik
Pianostudio
Praktisk instrumentkännedom – Ensemble och instrumentundervisning
Rytmik
Röstträning
Scenisk gestaltning
Kör
Körledning
Musikhistoria
Individuella val

Åk. 2
Huvudinstrument
Praktik
Ensembleledning
Ensemble
Gehör
Musikteori
Pedagogik
Pianostudio
Rytmik
Röstträning
Scenisk gestaltning
Kör
Musikhistoria
Individuella val

Kursdatum:200817 – 210611
Studieort: Borlänge
Gymnasienivå Utbildningens längd: 1 år
Studietakt 100%

Studiemedelsberättigad hos CSN Studierna är kostnadsfria. Däremot tar skolan ut en terminsavgift på 600 kronor som går till internet, visst material, studiebesök och kopiering för eget bruk.

Ansökan
I din ansökan anger du vilket huvudinstrument du önskar samt bifogar ett personligt brev med en kort presentation av dig själv, dina tidigare erfarenheter och målsättningar inför en studietid hos oss.
Efter sista ansökningsdag kommer du att kontaktas via mail med en kallelse till antagningsprov.

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss med frågor eller för att boka ett studiebesök!

Kontaktperson:
 Peter Holmstedt – Studierektor
Tfn: 076-677 94 80
E-post: peter.holmstedt@brunnsvik.se

Back To Top