skip to Main Content

Min resa med musik och dans

Publiken släpps in. Medan sorlet tilltar tystnar ensemblen, I logens trängsel syns alla sminkade ansikten. En trygghet gror. Vi gör det tillsammans. Trappan upp mot scenen är brant och smal. Där uppe syns ljusstrimman i skarven mellan scen och ridå. Luften är tät.

Viskningarna i kulissen kommer från okända avsändare på grund av mörkret. ”Det går bra.” ”Alla är här för att titta på er.” ”Du ska sitta här.” ”Vi finns i kulisserna som stöd.” ”Nu börjar det snart….” Där uppe finns nämligen en publik som förväntar sig något. Förväntar sig något från dem som så många aldrig förväntar sig något av. Allt detta för att någon vågade vara först med att tro.

Revyresans verksamhet omfattar de elever på gymnasiesärskolan som ligger längst bort från arbetsmarknad, och som mer eller mindre alltid kommer att vara beroende av stöd och hjälp från omvärlden. Hittills har revyresan gjort succé inför över 20 000 åskådare och nu fortsätter äventyret på Brunnsviks Folkhögskola.

Läs mer på kurssidan

Back To Top