skip to Main Content

Dan Andersson-veckan på Brunnsvik i Ludvika vecka 1 – 5 augusti 2021

Söndag 1 augusti
Dan Andersson-sällskapets afton. Dan Andersson Sällskapet och Brunnsviks folkhögskola bjuder in till kulturafton i Storstugan på Brunnsvik. Prisutdelning, sång, musik, litteratur, skratt och fika i klassisk bildningsmiljö. 18:00.

Tisdag 3 augusti
Boksläpp: Dan Andersson, myt och sanning – en biografi
Nils Holmdahl med ny bok (700 s.), många omvärderingar och nytt material. 13:00 – 14:30. Fri entré. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller.
Föranmälan till arrangemang@brunnsvik.se. Ange ditt namn och ”Boksläpp 3/8”.
Plats: Bokstugan, Brunnsvik i Ludvika, Grangärdevägen 79.
Arrangör: Brunnsviks folkhögskola, ABF, Nils Holmdahl och Globe Bokhandel.

Tisdag 3 augusti samt onsdag 4 augusti
I Dan Anderssons fotspår – på Brunnsvik
Liten rundvandring på Brunnsvik – med visor, historiska vingslag och nyheter. Dina guider ute och inne på Brunnsvik: Rasmus Andersson, likt Dan Andersson vispoet och tidigare elev på folkhögskolan samt Jörgen Hammarin, senior rektor. Tisdag 15:30 – 17:00. Onsdag 13:00 – 14:30. Biljett 60:- för vuxna. Swish eller kontant. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller. Föranmälan till arrangemang@brunnsvik.se. Ange ditt namn, Brunnsvik och datum. Samling: Bokstugan, Brunnsvik i Ludvika, Grangärdevägen 79.
Arrangör: Brunnsviks folkhögskola, ABF och Ludvika kommun.

Torsdag 5 augusti
Irrbloss – tonsatta dikter av Signe Aurell
Musikprogram med Maja Heurling och Ola Sandström (Se bild (Foto: Christopher Anderzon))
Signe sökte 1913 lyckan i USA. I USA arbetade hon som tvätterska och politisk skribent – och var samtidig som Joe Hill. Hennes tills nu okända dikter handlar om hemlängtan och om kampen för en ljusare framtid.
Helt underbara sånger! Att de här dikterna når oss på så långt avstånd i tiden gör mig alldeles matt. – Göran Greider.
18:00 – 19:30. Biljett 100:- för vuxna ( barn 7 – 14 år: 40:-). Swish eller kontant. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller. Föranmälan till arrangemang@brunnsvik.se. Ange ditt namn och ”Irrbloss 5/8”. Plats: Storstugan, Brunnsvik i Ludvika, Grangärdevägen 79.
Arrangör: Brunnsviks folkhögskola, ABF och Ludvika kommun

Back To Top