skip to Main Content

ÖRTFRÖJD

Är du nyfiken på hur du bygger en örtspiral, odlar dina egna örter och hur du kan må bra av naturen? I den här kursen får du kunskap och inspiration till att odla och ta vara på dina örter på ett hållbart sätt. Du får också möjlighet att uppleva hur naturen ger dig lugn och ro genom stillhetsövningar, sinnesupplevelser, långsamma vandringar och reflektioner. Kursen vänder sig till dig som trivs med att vara utomhus och vill lära dig mer om örter och återhämtning. Målet med kursen är att ge dig kunskap om att bygga en örtspiral enligt permakulturdesign, odla lämpliga örter för vårt nordiska klimat och att finna lugn av naturen. Kursinfo nästa sida

Kursinnehåll
Bygga örtspiral
Odling av örter
Förädling av örter
Lugn av naturen

Sex kursdagar på Gammelgården i Ludvika

Vecka 25: måndag 15/6, onsdag 17/6, torsdag 18/6: 8:30 – 14:30
Vecka 26: onsdag 24/6, torsdag 25/6, fredag 26/6: 8:30 – 14:30

15 deltagare, genomförs utomhus

Själva kursen är kostnadsfri. Materialkostnad 400 kr tillkommer för växter till örtspiralen och örter till teer och salvor som deltagare får ta med hem. Du behöver själv stå för lunch/fika och kläder efter väder då vi vistas utomhus. Det kommer finnas möjlighet att grilla för den som önskar. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller: Vi håller avstånd och är friska – inga problem med förkylning eller luftrören.

Arrangör
Kursen arrangeras i samarbete mellan Brunnsvik Folkhögskola och Odla Po-ängen, ekonomisk förening.
Kursledare: Hanna Helin & Sara Klitsch.

ANMÄL HÄR

Back To Top