skip to Main Content

Biträdande rektor Brunnsvik Folkhögskola, Ludvika

Brunnsvik Folkhögskola är idag Sveriges fjärde största folkhögskola med verksamhet på tre orter, Borlänge, Gävle och Ludvika. Skolan har verksamhet inom allmän kurs, studiemotiverande kurser, yrkesutbildningar, kortkurser, konferensverksamhet, uppdragsverksamhet och projekt. Vi söker nu en biträdande rektor till verksamheten i Ludvika.

Som biträdande rektor är du pedagogiskt ansvarig och närmsta chef på filialen samt en del av skolans ledningsgrupp där rektor och biträdande rektorer ingår. Verksamheten har vuxit kraftigt de senaste åren och idag finns på Gamla Brunnsvik allmän kurs med språkstöd, studiemotiverande kurser, kortkurser med fack och folkrörelser, ekologisk odling och Brunnsviks bokstuga. Nystart av allmän kurs på gymnasienivå planeras. Till detta kommer kompletterande konferensverksamhet.

Vi söker dig med ett starkt engagemang för folkbildning och folkrörelseutveckling och med kunskap om skolformen folkhögskola. Erfarenhet av ledarskap och lärande inom folkhögskola, studieförbund eller annan vuxenutbildning är viktig. Du ska kunna hantera det svenska språket väl i både tal och skrift.

Huvudman för Brunnsviks folkhögskola är ABF, LO och arbetarrörelsen i regionen. Det är en förutsättning att du delar arbetarrörelsens och skolans grundläggande värderingar om frihet, jämlikhet och solidaritet samt vår folkbildningssyn. Som biträdande rektor agerar du utifrån ABF:s och fackföreningsrörelsens intresse och mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med lön enligt kollektivavtal och överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast 24 april 2020 till jorgen.hammarin@brunnsvik.se. För upplysning om tjänsten kontakta Jörgen Hammarin på jorgen.hammarin@brunnsvik.se  eller 076 – 492 52 62.

Back To Top