skip to Main Content

Lärare på Brunnsvik Folkhögskola

Brunnsvik Folkhögskola är idag Sveriges fjärde största folkhögskola med verksamhet på tre orter, Borlänge, Gävle och Ludvika. Skolan har verksamhet inom allmän kurs, studiemotiverande kurser, yrkesutbildningar, kortkurser, konferensverksamhet, uppdragsverksamhet och projekt. Vi söker nu flertalet lärare till verksamheten i Ludvika.

Tjänsten innebär undervisning på allmän kurs – språkbas (mellan/högstadienivå) eller på allmän kurs – gymnasienivå. Vi söker lärare med kompetens i ett eller flera av nedanstående ämnen:

  • Svenska grund/svenska som andraspråk/ svenska2
  • Engelska grund/ 5-7
  • SO gymnasienivå
  • Matematik grund/ma 1

Vi söker dig som har en vilja att möta vuxna människors behov i lärande och vill vara med och göra skillnad. Du behöver vara lyhörd, flexibel, strukturerad och bra på att motivera till studier. Du ska kunna hantera det svenska språket väl i både tal och skrift. Mentorskap ingår i tjänsten.  

Viktigast är erfarenhet av vuxnas lärande, gärna på folkhögskola eller i annan folkbildning. Specialpedagogisk kompetens är en merit.

Skolans huvudmän är ABF, LO och den regionala arbetarrörelsen. Du som söker ska dela arbetarrörelsens grundvärderingar om frihet, jämlikhet och solidaritet samt vår folkbildningssyn. Som folkhögskollärare på Brunnsvik agerar du utifrån ABF:s och fackföreningsrörelsens intresse och mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med lön enligt kollektivavtal och överenskommelse. Provanställning tillämpas på 6 mån. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast 24 april 2020 till jorgen.hammarin@brunnsvik.se För upplysning om tjänsten kontakta Bo Nordqvist på bo.nordqvist@brunnsvik.se eller 070-329 35 16

Back To Top