skip to Main Content

ODLA EN HÅLLBAR FRAMTID

Odla en hållbar framtid är kursen för dig som är nyfiken på hur vi tillsammans med hjälp av ett helhetsperspektiv kan skapa vår framtid genom ett hållbart sätt att leva, odla och ta hand om jordens resurser i en värld som behöver vårt engagemang. Kursen ger dig kunskaper, nya perspektiv och ett nätverk så att du kan ställa om till en mer hållbar livsstil, både på insidan och utsidan.

Kursen sammanflätar både den inre och den yttre processen för omställning genom de olika kursmomenten. Vi utgår från permakulturens lösningsinriktade och kreativa inställning till världens utmaningar, lär oss om hur lokal matproduktion kan bidra till ett mer hållbart samhälle och om hur inre omställning kan stärka vår relation med naturen, med varandra och med oss själva.

Några frågor som berörs i kursen är: 

  • Vilka metoder och verktyg finns det för att återanknyta till oss själva och till naturen?
  • Hur förebygger vi uppgivenhet och utmattning under förändringsprocessen?
  • Hur återtar vi kontakten med jorden och skapar hållbara växtsystem som både säkrar människans livsmedelsproduktion och ökar den biologiska diversiteten?

Kursens upplägg:
Kursen är en 50% distanskurs med sju fysiska träffar, tre dagar per tillfälle (fredag till söndag). Under kursen sker praktiska övningar, inläsning och skrivuppgifter. Du kommer även att genomföra ett egenvalt projekt som sträcker sig under hela kursen. Studiebesök och externa föreläsare förekommer.

Mat & Boende:
Under de fysiska träffarna finns möjlighet att bo på Brunnsviks folkhögskola, både i enskilda rum samt dubbelrum med dusch och toalett. Möjlighet finns att köpa lagad mat, alternativt ta med egen mat att tillaga.

Logi inkl bäddset, städning och frukost/person 625:- / person och dygn
Färdig smörgås, t ex vid kursstart 35:- / person
Lunch 115: / person
Fika/person 25:- / person
Middag/person 160:- /person
Summa för helpension: 960 kr.
Behöver du ej internat kan du välja endast olika måltider.

Mat och boende bokas i god tid innan kursstart.

Kursen är gratis. Kostnader för studielitteratur tillkommer. Kursen är CSN-berättigad

Kursledare:
Hanna Helin
Sara Klitsch
Kursstart januari 2020, kursslut juni 2020.

ANSÖK HÄR

Back To Top