skip to Main Content

Eleonor Ågeryd

Eleonor Ågeryd har fått sin musikaliska utbildning på Rytmiska Konservatoriet i Köpenhamn och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Eleonor har även studerat skådespeleri och musikal på SMI i Stockholm.

Som sångerska och skådespelare turnérar Eleonor med en bejublad krogshow tillsammans med Pistvakt och har också  rönt stora framgångar med bandet P-Floyd från Dalarna. Eleonor släppte år 2003 albumet Rå – De två systrarna tillsammans med Mats Wester (Nordman) och Py Bäckman. Singeln ”Mina ögon” spelades frekvent på radion. Vi har sett Eleonor på Bingolotto, Nyhetsmorgon och Go kväll ett flertal gånger som soloartist i Rå samt även som körsångerska. Eleonor har sedan 1999 jobbat med många av Sveriges stora artister som t ex Orup, Lena Philipsson & Carola. Hon har turnérat runt med Rhapsody in rock (2006-2010). Tillsammans med sångtrion The Vocalettes släppte hon albumet A tribute to The Andrew Sisters 2009.  Tillsammans med jazzvokalgruppen Vocation har Eleonor släppt flertalet album. Senast A Swinging Christmas 2010.

Som körsångerska på olika inspelningar och album har vi hört henne bl a med Kalle Moraeus, Tommy Körberg. Eleonor sjunger också på inledningen till Eurovision Song Contest 2013 med låten We write the story. Komponerad av Björn Ulvaeus och Benny Andersson och en stor känd svensk DJ och producent, Avicii.

Back To Top